Han lever än!

Han lever än, Blommis gamla hund. Om två dagar 14 år och 4 månader. Det är gammalt för en så stor hund som en Beardedcollie . Han börjar dock bli lite segare, rör sig långsammare, visar lite hälta. Men han är för det mesta en glad och lycklig hund, fortfarande leker han lite på promenaden, är lycklig över att valla bilar (det verkar som att han tror att han gör det) 

jag är glad över att han finns kvar och har varit där under en för mig mycket omvälvande tid, en tid full av både sorg saknad och framtidsfrågor. 

Jag har levt kommunitetsliv hela mitt vuxna liv och i nästan ett slag förändrades det, och jag har tänkt mycket på fortsättning och varande i denna förvandling . Nu tror jag mig skönja svaret på frågorna. Och känner mig nöjd med det. Jag ser ett steg som skall tas, men inte mer. Jag kan heller inte berätta om det, det är fortfarande i sin linda och under bearbetning. Men jag fortsätter leva som jag alltid har gjort även om det tar andra svängar och till viss del redan har gjort. 

Nä jag skall inte flytta…… Jag känner undran i luften 

men jag har engagerat mig med liv och lust i att möta och leva nära människor med cancer, jag har inte mycket ork att erbjuda, inga pengar heller, men lite tid av den tid som är mig tilldelad här på jorden,  hjärtas hus är namnet på företeelsen och det finns redan i mitt liv, så det är inte där som nästa steg skall tas. Steget som förmodligen ger mig mer kraft för Hjärtats Hus. 

och ja, det är skönt att den gamle hunden har levt troget vid min sida i omvälvningar och tillbakablickar. Det jag grunnar på är svårt för en utomstående att förstå, och jag själv begriper inget. Så med detta som bakgrund, det är inte konstigt att det inte har blivit bloggat.

vi alla här hälsar så gott

och vi är Tre katter och en hund, jag själv och så det viktigaste av allt: den heliga treenigheten, och min skyddsängel, in allés 9 pers.

 

Annonser

Om macthilda

Pastor, fotograf, journalist pensionär och kökspolitiker
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Han lever än!

 1. anithakj skriver:

  Min salig Far sa alltid ” ställ frågan uppåt och svar kommer när det är dags”.
  Vad jag förstår är det så du gått tillväga och nu kommer svaret.
  Att gammelgubben lever och ger tröst vet vi ju har haft en mening.Som jag känner det så har du ett varmt och prioriterat liv trots dina ibl svåra hälsoproblem.
  Jag önskar dej all lycka i det som komma skall.
  Kram till en hund tre katter och dej Ewa

 2. Catharina Lindvall skriver:

  Tack goá systrá!

 3. Laila skriver:

  Trevligt att höra ifrån dig ❤ Och mycket man än grubblar och funderar framåt med hur det ska bli, så är det skönt att inte vara ensam i sina tankar. Tryggheten i att ”kasta alla edra bekymmer på Herren ty han har omsorg över eder” hjälper mycket tycker jag. Det funderas rätt mycket på nästa steg i tillvaron här också sedan en tid…
  Skyddsängel fick mig att tänka på när jag var liten och fortfarande åkte bak på mammas cykel. Vände mig om och sa ”hej då änglarna”. För mig var det självklart att änglarna stannade hemma och vaktade huset. På vägen var det andra änglar som följde oss och när vi kom till kyrkan väntade tills vi skulle cykla hem, för i kyrkan var det andra änglar som vakade över oss. Jag behöver knappast säga att jag var ett tryggt barn 🙂
  Som vuxen tror jag fortfarande på skyddsänglar men nog snarare att de/den alltid är med oavsett vart jag är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s