Hjärtats Hus

Hej, det är hunden Simron här!

I dag trodde jag att jag skulle få kissa inne alltså, mattan (förlåt matten) for iväg till något som heter Hjärtats Hus, och var där lääänge, det är visst ett väldigt viktigt hus. Hon är jätteledsen de gången hon inte kan åka dit när det är någon aktivitet, så något är det med det hela alltså.

Konstigt namn på ett ställe förresten, förut hade de en dörr med hjärta på, och vad de gjorde där är ingen hemlighet, så det där med hjärtan är jag skeptisk mot det måste jag erkänna.

Men det här handlar visst om min älskade förra matte som dog i cancer och som jag har saknat väldigt mycket, Pastorsmatten har också saknat henne mycket, det vet jag, och hon påstår att det där hjärtats hus handlar just om Cancer, om folk som har det och eller har haft det, eller om deras anhöriga. De träffas där och pratar och pratar och pratar igen och så fikar de, det känner jag på doften när hon kommer hem igen.

Inte har jag fått följa med till något hjärtats hus inte, så jag vet ju inte mer än jag får mig berättat, det är alltså en plats vid stadens sjukhus och heter Ryhovs Herrgård och där samlas dom, nu så ofta som en gång i veckan, 

Folk kommer och folk går där säger hon, och de pratar, gråter och skrattar om vartannat..   Jo det är nog nyttigt, för min matte är åtminstone gladare när hon har varit där. Och hon säger att de har intressanta gäster ibland som pratar om lite som är bra att veta för att förstå osv. Ibland har de visst inga gäster alls utan det är bara dom som slinker in, men det verkar vara bra då också.

Är det någon som kan kolla om de har sådant vid djursjukhuset, för hundar, för jag känner att jag skulle behöva prata lite jag också, min hundkompis har dött, några av mina katter några hästar och så nu sist min egen matte.

Nä det finns nog inte, men jag vill uppmana alla som känner, har känt någon som har haft,  eller kanske själva har cancer att kila dit och få en stund gemenskap och fika.

Där finns erfaret folk, och   vänliga är de visst också. Funderar på att gå dit, men då kan man väl ge sig på att man måste vara nybadad så att man inte luktar hunn !  och jag gillar inte vatten.

Simron

 

 

Annonser

Om macthilda

Pastor, fotograf, journalist pensionär och kökspolitiker
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hjärtats Hus

 1. Inga Torsmark skriver:

  Ja du Sim ett sådant där hus skulle det finnas där jag bor. Den där otäcka cancern är jobbig för både hundar och människor.

 2. kristina77blog skriver:

  Dit skulle man kanske ta sig, då en närstående just nu genomgår behandling mot cancer, och jag är så ledsen!

 3. macthilda skriver:

  Oh Kristina´! Ja man blir så ledsen, jag vet, man blir så maktlös och kärleken räcker inte till att bota.

 4. anithakj skriver:

  Bästa Simron du får unna din matta att gå dit ,Det var ett väldigt fint initiativ måste jag säga. Det skulle minsann finnas vid alla sjukhus faktiskt.
  Och du märker ju att Matte mår lite bättre när hon varit där och då blir det dej tillgodo också förstår du.
  Puss på nosen ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s