Aj löve ost! (engelska tror jag)

Hej, det här är den randiga katten XP som skriver några rader med anledning av en liten last som vi tre katter i det här huset har. Vi älskar ost, i alla former, helst den där stora runda osten som kommer från Sävsjö från början och kallas för Stureost. Men vi gillar cheddar och alla andra möjliga sorters ost också, de är helt underbara att sätta tänderna i när mattarna vänder ryggen till.

Vi sitter troget vid bordet så fort osten kommer fram, jag sitter på baken som en sådan där virkad pudel de hade runt flaskor förr i världen, med framtassarna på bordet och blicken fixerad vid osten, Min svägerska Kattja är inte sämre hon. men hon sitter lite mera stiligt om jag säger så. Min bror Ixus skall vi inte tala om i sammanhanget, han sätter sig faktiskt på bordet om han bara kommer åt. (och det gör han ibland)

Ost är faktiskt göttare än leverpastej, (sådan fick vi på födelsedagar förut men det är slut med det sedan det uppenbarades hur gott vi tycker att det är med ost) Den där hunden Simron gillar ost han också, det värsta med honom är ju hans stora gap, där kan det stoppas in enorma mängder av detta underbart goda, och det verkar ju som om han inte ens känner vad det är utan bara sväljer.

Men han å andra sidan borde faktiskt inte ha någon ost. han har ingen som helst finess, han bara flåsar och sitter med tungan ute (ni skulle bara se) men jodå, de ger honom av osten, låååånga skivor av den.

Vi ville bara tala om för det, och samtidigt vill vi tala om för våran kattmormor Inga att vi mår jättebra. med eller utan ost faktiskt.

XP med familj

IMG_0019-kopiera

 

Annonser

Om macthilda

Pastor, fotograf, journalist pensionär och kökspolitiker
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Aj löve ost! (engelska tror jag)

  1. Inga Johansson skriver:

    Jadu, XP, ost är gott! Det gillar jag med. Lite vardagslyx. Skönt att ni har det bra. Hälsa till matte och sköt om er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s