Katten XP har ordet

 

ÄHej alla, jag är XP, och jag är bror till han IXUS som har skrivit ett inlätt här nedan, vi föddes i samma trädgård eller bondgård, jag är i vilket fall som helst till följd av detta, födelse och släktskap en äkta bonnkatt.
En del tror att de är finare än mig bara för att de är siameser och har sk stamtavla, den enda stam jag känner till är att min farsa måste ha varit STOOR . Jag och min bror har blivit stooora.

Jag heter XP, efter ett datorsystem som var segt men säkert, jag fungerar alltså bra bara jag kommer på benen, då kan jag fånga både möss och annat. Men jag erkänner att jag oftast kallas för Randis därför att jag är just randig. ja jag är faktiskt riktigt snygg om ni vill veta.
Det är jag som är längst ner i rang här i huset. Det är tryggt att vara det om man undantar att man är försten till att få på käften om det blir bråk. Men mina uppgifter är få, jag skickas fram för att kolla om det är mat på gång, och då skall jag kalla på de övriga, och det är en bra uppgift, den innebär att man är först till matskålen.

Jag bor som de övriga katterna här tillsammans med två tvåbeningar, en gammal avdankad pastor och en begagnad missionär. Jag minns inte när vi fick de här människorna, tror att jag var för liten för att minnas, jag minns alltså inte ens vad jag har gett för dem, men de är bra att ha, de sköter sina uppgifter något så när. Med undantag av att de ibland är och handlar och då är vi ensamma och rädda att det inte blir mat i tid den dagen. Men för det mesta så…..
Jag delar rum med husets missionär på nätterna, jag ligger högst uppe vid kudden till höger i en som de kallar för hästasängen. På dagarna vilar jag tillsammans med min ”Svägerska” siamesen Kattja, hon är egentligen ett hår av h, men säg inget så att hon hör det, hon är ganska grinig av sig vad gäller sådant.

Nu har jag presenterat mig lite, det kan hända att det blir mer, men jag är lite fåordig, så man vet aldrig. ha det bra alla, jag sänder mina hälsningar till diverse genom tvåbeningarna kända katter.
XP

IMG_0019-kopiera

Annonser

Om macthilda

Pastor, fotograf, journalist pensionär och kökspolitiker
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Katten XP har ordet

 1. Inga Johansson skriver:

  Så fin du är, XP! Hälsa alla de andra, fyrbeningar som tvåbeningar!

 2. catharina skriver:

  Oj, vá jag gillar dina katters historia. Livet lyfter. Fortsätt, jag blir så glad!

 3. irisnilsson skriver:

  Ja, du XP, bonnkatter det är den absolut bästa rasen! Jag kommer också från landet men fick flytta till stan till min nuvarande matte, och det går väl an, jag får vara ute så mycket jag vill, men jag brukar testa min matte ibland för att se om hon saknar mig. Stannar borta 2-3 dygn så där ibland, men jag har satt ett klockslag när jag ska vara hemma så matte har något att rätta sig efter. Kl 23! Då dyker jag upp. Men ni skulle se min matte när hon springer och öppnar dörren vid den tiden varje kväll HA HA. Jag är ensam katt här, men på andra sidan gatan har jag en kusin som heter Bosse, det känns ändå tryggt att ha någon i närheten…
  Mjauhälsningar från Märta

 4. IngBritt skriver:

  Du är så fin XP…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s