Katten Ixus funderar

Jag, IXUX, katt från Forsheda i småland (var det ligger i har jag inget minne av, jag var alldeles för liten när jag flyttade från min mamma tillsammans med broder XP) Jag bär av någon för mig outgrundlig anledning tillnamnet Johansson och hör ihop med siamesen Kattja och min redan omtalade bror.

Jag har funderat mycket den sista tiden. Det hela började med att jag lidrigt talat spöade siamesen Kattja så att hon skrek och sprang för att komma undan. Mina människor missionären och pastorn blev rasande på mig och låste in mig på pastorns rum i timmar. Där satt jag i total ensamhet, arg som ett bi var jag. Hur arga bin nu är vet jag egentligen inte, men människorna sade så och då är det så.

Människorna trodde att jag var botad dagen efter, men den dagen firade jag genom att spöa broder XP, tänkte att det skulle ge mig mer glädje, men det slutade lika illa, och jag börjar ana att jag är ganska impopulär på det här stället, åtminstone på kattfronten. De blängde på mig och gick undan i flera dagar.

Varför blir det på detta viset, jag är ganska stillsam och för all del även vacker att se på. jag är snäll och vänlig säger människorna om mig, och så blir jag en sådan här monstuös kille som spöar allt och alla.

Nä jag är inte ledsen över det hela, jag kan inte ångra mig säger människorna. Får jag bara mat, helst ganska mycket sådan så mår jag i regel bra, Och jag tycker om att sitta i fönstret och titta på skolungdomarna när de går förbi, och de gillar att glo på mig, en del tar till och med kort på mig där jag sitter. De tycker att jag har så tjusig strimma mitt framme på näsan.

Vi blir allt som oftast inlåsta på våra rum när människorna skall åka bort, Handla kallar de det för, ibland säger de att de skall till sjukhuset och snart komer hem. jag vet nog jag, de är ute och träffar andra människor……..När vi blir inlåsta så sitter Kattja och jag på samma rum, ja sitter och sitter, vi sover djupt i vår säng under sängen. eller på en stol vid skrivbordet, vi gillar att sova. Och förresten alla som läser det här och är katter, skaffa er för allt i världen inte en siames, de tvättar sig inte! Jag har full gärning om dagarna med att tvätta min och det går åt mycket slickade, och så fäller eländet, tänk er själv en svart katt som får upp ljusa hårbollar, det känns riktigt besvärande. men för all del bättre det än att hon luktar katt.

Vi har en gammal hund också, Simron. Honom kramar vi katter ganska ofta, vi slickar honom och sover bredvid honom, vi är lite oroliga att den gamle stackaren skall trilla av pinn så att vi blir ensamma på täppan, men mattarna säger att det är inte dags för det än. (Hur kan de veta det? är det dom som tar död på hundar kanske ?

Nåja jag skall inte sitta här och gnälla längre, jag skall försöka att sända med en bild på mitt vackra jag, så ni får se och bilda egen uppfattning, och som sagt, skänk en tanke åt mig som ibland dras med odrägligt humör, jag vill så gärna vara omtyckt.

Hälsningar från allas er IXUS

IMG_0030-kopieraixus

IMG_0055-kopieraKattja

IMG_0019-kopierakatten XP

Annonser

Om macthilda

Pastor, fotograf, journalist pensionär och kökspolitiker
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Katten Ixus funderar

 1. irisnilsson skriver:

  Hej IXUS. Du och jag är ganska lika. Till utseendet. Men vet du vad! Hur vi är beror på var vi kommer ifrån. Igår satt jag bakom en buske och tjuvlyssnade när matte pratade med grannen. Matte sa att jag pratade så mycket, tja kanske det… Då sa grannen att, det beror på att hon kommer från Misterhult!! Det ligger i generna när man kommer därifrån… Ta reda på det där om Forsheda, det kanske finns något som heter gener där också..

 2. irisnilsson skriver:

  Jag glömde att skriva att det är jag Märta som kommenterade..

 3. macthilda skriver:

  Fattade väl de Märta

 4. IngBritt skriver:

  Mjau ! Kul att du skriver, jag gjorde det för ett tag sen men ingen kommenterade det jag skrev så det kanske inte var så bra. Jag har också bott ihop med en sådan som XP och den spöade jag. Matte skyllde på min gula färg, ettrig kallar hon mig. Men här hemma är jag så snäll så.
  Ha det / Axel..

 5. macthilda skriver:

  Axel du är en bra kompis som skriver till mig och kommenterar, jag blev sååå glad, det blev jag för Märtas kommentar också, men jag är lite rädd att Kattja skall bli vild och galen om jag pratar med en annan katta, och tänk om hon spöar mig då. Min människa sade att din katt var död, jag beklagar, du hade gott kunnat få ha någon att spöa tycker jag.

 6. Inga Torsmark skriver:

  Broder XP!

  Jag heter Texas och bor i Västerås. Min matte blir också arg som ett bi när jag spöar Arizona. Men jag glor tillbaka och går undan en stund. Då är matte på bättre humör igen.
  Matte säger att hon hämtade mig i Skinnskatteberg. Troligen är jag född där. Jag har fina anor tjatar hon också om men det bryr jag mig inte om.

 7. macthilda skriver:

  tack Texas, jag har också anor, det kom en jätte stor katt som hette Bond katt och sedan kom vi efter ett tag.

 8. trubbelmadam skriver:

  Suck. Varför är det så viktigt för er andra att babbla om var ni kommer ifrån? Vad jag vet är det ingen av er som är födda, uppväxta och bor kvar där ni föddes? Det gör JAG och jag bor och är i från Paradiset på jorden, nämligen Ekhult i Tofteryd. Inte slåss jag heller för jag har ingen att slåss med. Min mamma, som bor i granngården här, brukar jaga bort mig ibland när jag kommer på visit. Det beror på att jag är en ”sno-möss-från mamma-katt” och det gillar hon inte. Vem jag är? Simba från Ekhult så klart.

 9. macthilda skriver:

  Hej Simba, jag har alltid beundrat ” sno katter ” de är listiga. Jag har också bott i det där Ekhult en gång i tiden, lite över reklamerat tycker jag i och för sig. Du skulle ha sett Norrahammar, här händer det en hel del, både av ont och gott.

 10. Inga Johansson skriver:

  Hej, Ixus!
  Här heter vi alla Johansson. Jag tror det är härifrån Rannäs utanför Forsheda du kommer och att vi är släkt på något sätt. Människorna pratar ibland om Ixus och XP som flyttade till Norrahammar. Gulliver kan vara lite arg ibland men Sammy är alltid lugn och sansad. Alla här hälsar till er och hoppas att ni har det bra och har mycket spännande saker att titta på genom det där fönstret.
  Hälsningar
  Gulliver och Sammy

 11. macthilda skriver:

  Hej SLÄKTEN Gulliver och Sammy ! Skönt att veta att man har lite släkt någonstans och att siameser inte befolkar hela världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s