Välmåendets beständighet

Säg det här i livet som består. Ta till exempel vanligt välmående. Vad som helst, men ta det inte för givet. Livet skiftar, ibland kan det vara jobbigt så att man skrapar av sig skinnet i svängarna och sinnet i uppförsbackarna. Knäna darrar och man tror aldrig att man skall komma i balans igen. Men så kommer det en annan fas och ganska snart är man återigen välmående. Man får vecka på vecka av vila och ro och mår bra. Livet är gott igen.

Men så ett tu tre, vänder det blixtsnabbt och man får användning för sina återhämtade krafter (man skall aldrig inbilla sig att man fått tillbaka dem bara för att njuta av dem, de skall vara till nytta)

Kanske är det så här livet som sådant är, inandning och utandning, hämta krafter och ge ut dem. Jo, så är det nog. Det är inte alltid man ser tjusningen i att åka med i livets karusell, men det finns en anledning till tacksamhet i allt, hur det än är. Man har livet, och man lär sig något nytt i varje skede, och om man tror på Gud, ser man också hans hand och ingripande i de olika skeenden som kommer. Därmed inte sagt att det alltid är vad JAG tycker att det skall vara för att vara bra. Så fungerar inget.

vad det här betyder? tja förmodligen inget annat än att jag funderar lite, eller ganska mycket, eller så betyder det att jag kört huvudet i sanden och försöker att orientera mig. Alltsammans av detta förresten.

Livet är i en krångelfas.

Annonser

Om macthilda

Pastor, fotograf, journalist pensionär och kökspolitiker
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s