Ibland är livet lagom livat

Allt som är för mycket, är nog i regel så, alldeles för mycket. Bäst är de dagar när det lunkar på i den vanliga lugna rytmen. Till och med det roliga och livade kan bli alldeles för mycket om det vill sig och om man inte har ork att ge sig in i det. Men den sidan av livet är svår att acceptera. Man vill ju åtminstone orka med den roliga delen av tillvaron, men se det går inte alltid.

Man har kul ett antal timmar och sedan är priset några dagar i stillhet, och eventuell i rejäl trötthet. Men vaddå, det är det värt – ibland.

Jag har för länge sedan kommit på att de som säger sig förstå att jag inte orkar alltid, egentligen inte vet ett skal om just denna ork. Man är själv trött, och tror sig i och med det vara tröttast. Men vad det innebär med total inbromsning av ork har de flesta inte den ringaste aning om.

Men ändå, mitt i tröttheten och tillhörande ensamhet så finns det ett stort ljus, LIVET självt. Det är alltid värt massor, det är värdefullt, det är intressant det är givet just för att leva oberoende av hur det känns. Tjusningen är att vara människa, att kunna reflektera och försöka att förstå, att kunna glädja sig över små och stora ting.

Klart är att man måste se livet i vitögat, bita udden av det svåra och glädja sig över stund som inne är.

Att få ta en bild eller två med kameran, att kunna skicka den vidare till goda nära vänner, ja, det är en del av den positiva delen av livet. Att kunna gå in i sitt bildarkiv och njuta av somliga bilder är en annan sådan del. Bilder betyder mycket för mig,

Det är med bildarkivet som med livet i övrigt, det finns en hel del skräp, men också åtskilliga guldkorn värda att behålla, greppa om och minnas upplevelserna utav.

Ha det gott ni alla, hoppas att ni hittar ER glädje varje dag i livet. Minns att glädjen är inte alltid en störtflod av positiva känslor, glädjen kan vara en liten smal ljusstråle som smyger sig fram genom lövverket som gör allt för att gömma ljuset.

Annonser

Om macthilda

Pastor, fotograf, journalist pensionär och kökspolitiker
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s