Katt släkten träffades

I dag har vi haft det trevligt, Vi och Kattja blev bortbjudna på middag hos Kattjas uppfödare. Det var fest, supergod mat bland annat.

Det var trevligt att träffa dessa underbara människor igen, och som sagt Kattja var medbjuden, vi människor var nog ganska spända på hur mötet mellan katterna skulle gå. Mamma Noblesse kanske inte alls skulle acceptera Kattja, och Morfar TinTin kanske skulle flyga på henne och spöa henne, han är fullt kapabel till det i alla fall. Och lilla Citra, halvsystern till Kattja som aldrig träffat henne kanske skulle bli helt galen och börja slåss.

Inget av detta hände, Vi bar in buren med den illvrålande Kattja, och mamma Noblesse kände igen vrålen och ställde upp utanför burdörren med hälsningar och tröst. Morfar kom rusande och visade vänlighet även han, Lilla syster var däremot tveksam till detta vrålande exemplar av siamessläktet.

Efter bara en liten stund släppte vi ut Kattis som tog sig en runda i huset för att kolla att allt såg ut som det brukar, och sedan hälsade på sina nära och kära, dock förblev gemenskapen med lilla syster iskall och avvaktande från lillsyrrans håll.

Sedan var allt som det brukar vara, Kattja for omkring som en skållad råtta och höll koll på allt och alla, och särskilt dem som kom in genom dörren, de skulle hälsas på och kollas in. Som tur var var det folk hon älskade som uppenbarade sig i dörröppningen.

Hon hade trevlig den här eftermiddagen Kattja. Att syrran fräste åt henne struntade hon i, hon hade ju morfar och mamma och de umgicks som vanligt.

Sägas bör att kattja är våldsamt dominant, på den tiden hon bodde i modershuset med sina ungar så var det inte en som fick behålla sina morrhår, dem bet hon helt sonika av för att visa sin dominans över dem. Vi kollade noga innan vi gick så att katterna verkligen hade morrhåren kvar, och det hade dom. man hinner inte med allt på tre timmar 🙂

Tilläggas bör att kameran var glömd kvar där hemma och det var lite ledsamt, för så underbart vacker som lillsyrran är så hade det varit värt en bild, jag får väl åka ner och plåta henne en annan dag. Kattja är ganska vacker men har små grisögon i jämförelse med systerns stoooora vackra ögon. Systern är ganska liten till växten och underbar i sitt sätt, i motsats till Kattja verkar.

För oss var det här en dag av ljus och vänskap, för katterna ett trevligt avbrott i höstmörkret, som åtminstone Tin Tin inte verka gilla nåt vidare.

 

Annonser

Om macthilda

Pastor, fotograf, journalist pensionär och kökspolitiker
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Katt släkten träffades

  1. IngBritt skriver:

    Fin och kul berättelse från erat och Kattjas besök hos hennes släkt 🙂

  2. irisnilsson skriver:

    Grattis på namnsdagen Kattja!! Mjau

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s