Hemlös fågel

Jag har i flera dagar gått och mått lite dåligt över en vräkning som skett här i kvarteret

Föremålet för vräkningen av en liten blåsmes som glatt oss allt sedan första dagen vi bodde här, Han hade sitt bo i gatlyset utanför, men kunde se honom komma dit för att söka lä på vintern och på sommaren var det lite mer liv och rörelse i och kring boet.

Så en dag kom Energibolagets bil och stannade nedanför gatukontorets elstolpe och upp hissades en gubbe med ny armatur, den förra var väl för gammalmodig och drog en massa ström antar jag. Det slutade i alla fall med att en ensam fågel satt och pep i buskarna och boet låg på gatan, och en nu fågeltät lampa var uppsatt på den gamlas plats. Det är hårt att mista sitt hem, jag kände med fågelstackaren.

Livet är hårt, inte enbart mot fåglar, utan även mot andra levande varelser,människor ej att förglömma. Många levande varelser har hjälplöst kvidit över orättvisor som har drabbat dem i livet, och som regel är det ingen som hör deras klagan, och om någon hör väljer de att tiga. Familjer med barn har utsatts för orättfärdigheter och de goda människorna ser genom fingrarna med det också, tycker kanske att de kan skylla sig själva, men säg det till barnen…….

Ingen skugga skall falla på elbolagets utsände i fallet med den lilla fågeln, Vad skulle han göra i stället för det jobb han var utsänd till, men men, Det var synd om lilla hemlösa pippisen i alla fall. Nu hörs hans pip inte längre där ute, förhoppningsvis har han hittat ett bättre boende som han får ha ifred och där de kan föda upp sina ungar. Det fanns som tur var inga ungar i boet. och vi kan sluta glädja oss åt att en liten fågel hade ett hyfsat varmt vinterlogi.

Annonser

Om macthilda

Pastor, fotograf, journalist pensionär och kökspolitiker
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hemlös fågel

  1. Inga Johansson skriver:

    Hemlös, men kanske inte rådlös. Blåmesen hittar nog ett nytt boende. De är ganska kavata av sig. Det kan vara värre för andra hemlösa. Vi får tacka Gud för det hem vi har. Ha det så gott! GBU

  2. IngBritt skriver:

    En tragedi i djurvärlden och visst påverkas man…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s