I hemmets lugna vrå…

… är det inte alltid överdrivet lugnt. Snarare tvärtom. Här i huset går det ofta halsbrytande till. Stooor dramatik, liv och rörelse, slamrande kastruller, nedfallande siameskatt osv osv osv. En annan livlighet är siameskatt leker med hund. Leken går över stock och sten så att säga, ingen hänsyn tages till övriga husinnevånares nerver eller ljudkänslighet.

Lek kan också innebära tre katter i full fart över alla hinder som tänkas kan, denna lek slutar ofta i ett ganska ettrigt slagsmål, de triggar liksom igång jaktbeteende och underliggande avund gentemot varandra. och då rusar hunden till och skall hjälpa. Det är ännu värre ….

Ett gruff mellan två bondkatter lockar automatiskt till sig siamesen som bara ääälskar slagsmål. Hon kommer farande med sin ynkligt smala svans rakt upp och på lätta tassar, intresset går inte att ta fel på (Halleluja, det är slagsmål) Eller så kommer hon smygande nära intill sittande Johansson broder, lägger sig intill honom, och biter försåtligt i magen eller något annat som är nära till hands. Och allt detta är lek, hela atmosfären strömmar av livsglädje. Jooo jag behöver katter, det smittar faktiskt av sig.

Och så ett tu tre är det stilla tyst och verkligen hemmets lugna vrå. Då går det inte att få liv i dom, för dom vilar. 3 katter och en hund ligger och snusar i olika konstellationer, sida vid sida, lyckligt smilande, suckande och snuttande, (Ixus snuttar på hundens huvud)

Mitt liv i hemmets lugna vrå är alltså allt annat än stillsamt, för då hade jag väl märkt ännu mer utav hur jag själv mår. Suttit där som en sveda värk och brännkärring (som jag är) och klagat min bittra nöd. Nu är skallen fylld av djurens upptåg och glädjen de förmedlar i stället, och ja, då tömmer man gärna kattlådor om man kan böja sig över dom, då står man ut att bli nypt i armen tidiga morgnar, och att bli utnyttjad som katternas betjänt, för DET blir man utvald till samma dag som man skaffar sig katt.

Ha det bra ändå, ni som inga katter har!

 

Annonser

Om macthilda

Pastor, fotograf, journalist pensionär och kökspolitiker
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s