Kattresan

I går var vi på djurkliniken och vaccinerade alla tre katterna. Det blev som vanligt en ljudlig resa då Kattja sjöng för full hals hela vägen både dit och hem.

Det är alltid kul med människors reaktion när man kommer in någonstans med den katten, hon skriker så det slår lock för öronen. Bröderna Johansson hörs det inte ett enda litet jam ifrån, och skulle dom händelsevis jama så har de inte resurser nog att överrösta siamesdamen i fråga.

Vi blev av förståeliga skäl inkallade till ett behandlingsrum illa kvick. Kattja expedierades naurligtvis först i förhoppningen att hon skulle tiga sedan, men hon gastade oförtrutet vidare när hon kom in i buren. (det är buren som är problemet alltså)

Turen kom till Bröderna Johansson, Ixus, den svarta behagade att stiga ut först, och veterinären kommenterade honom med att säga ”oh vilken ståtlig katt” det är han förvisso, men vad veterinären inte visste att det väntade en ännu ståtligare herre, XP, han är också en fins syn. Grabbarna fick sin vaccinspruta och sedan var det att försöka komma hem så fort som möjligt, vilket innebar att betala ut sig från kliniken med Kattja fortfarande vrålande i sitt fängelse.

Väl hemkomna så blev det roligt värre. Hon gastade så till den grad när vi bar in henne i trapphuset så grannen öppnade dörren för att kolla vad i hela friden som pågick. Duktig katt, så fick vi en stund av pratande med grannen, det var välkommet. Kattja skrek snällt under tiden. Till slut fick jag fly sällskapet och tillsammans med katten ta mig in till oss, och väl där så blev det tyst som i graven. Siamesen var hemma igen.

Så det är som kvinnan på kliniken (besökande) sa: Siameser är galna, och dom som gillar dom är väl lite smågalna själva också, jag har haft sådana och äääälskar dom även när dom pratar högt.

 

Annonser

Om macthilda

Pastor, fotograf, journalist pensionär och kökspolitiker
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s