Bröderna Johansson har ordet

Hej!

Ja som ni vet så skriver vi ibland på vår egen sida, men i dag blir det här på framsidan eftersom semestern vi var på angår oss alla 6 som var med om den. Det är jag IXUS som skriver. XP är för bekväm, och vid närmare eftertanke har vi kommit på att vi törs inte Be Kattja om hjälp med skrivandet, hon är alldeles för galen.

En lördags eftermiddag för lite mer än en vecka sedan kom husets missionär ner med de där kattburarna som ingen av oss gillar, Vi smög in och kollade dem, men avvek sedan för vi begrep att nu skulle det bli åka av. XP blev orolig att det var ny flytt på gång, men jag tröstade honom med att de orkar de aldrig genomföra en gång till.

Det gick inte många minuter eller stunder eller vad det nu heter förrän vi satt inträngda i de där burarna. Det var nog efter en eller två stunder.  Jag fick sitta i den största buren tillsammans med stora feta XP (6 kg mot mina 5 )  Min älskade vackra sambo Kattja hamnade i en bur för sig själv och tur var det, för ett tu tre fick hon den i rullning över halva hallgolvet. Fem kg hysterisk siames kan rubba det mesta.

Så hamnade vi i bilen och det blev sångövning, ovanligt lång sådan, i 7 mil höll vi fullkomlig konsert, Kattja skrek och eftersom vi inte visste varför, så hjälpte vi henne, hon kunde ju vara riktigt illa ute, åtminstone lät det så.  Hunden Simron var tyst, men han blängde på oss som om han ville bita ihjäl oss. Kan det ha varit sången som inte passade tro?

Till slut kom vi då fram till K gården. Vi blev inburna och mattarna var så ängsliga att vi skulle vara oroliga att vi begrep att det gällde att lugna ner dem på stört. Ingen katt gömde sig eller satt under några möbler, vi marscherade bara in och bad om mat, och de blev jätteförtjusta. konstiga typer, men sådan är dom.

Sedan började det hela redan första kvällen. Har man kattja med sig så har man. Hon klättrade högt och lågt och flyttade på en del växter i fönstrena så att vi fick plats. Mattarna tog det säkra för det osäkra och placerade växter på golvet. Såja så var utsikten fixad.

På natten skulle vi alla sova tillsammans med den tjocka matten. Och nog såg samma Kattja till att det blev underhållning då också. Matten flög som en målvakt genom rummet och fångade ömtåliga prydnadssaker med en vighet som förvånade oss. Till slut satte hon ner prydnaderna på golvet, (dom e förtjusta i golv tanterna) Och vi hade nog sovit ganska lugnt om inte Kattja hade hängt som en fjäril i gardinen och varit omöjlig att få loss så där i ett enkelt handtag. Hon ville ju bara titta på utsikten över sjön, det hade hon väl kunnat få göra men nähä!

Så här pågick det i en vecka. Lite avkoppling blev det mellan varven då de hasade ut oss bröder på altanen för att vi skulle få frisk luft. (Kattja lämnade de inne) Vi fick till och med gå ut och känna gräs under tassarna, och med lite list övertalade vi husets missionär om att få gå in i angränsande hage. Det var kul. Men det blev bara den gången, för sedan kom det något som heter bonde och släppte en koflock med tillhörande tjur där, och mattar är inte lika snabba som katter, så de ville inte utflykta dit något mer.

Som tur var åkte kärr. förlåt mattarna, ut på lite utflykter på dagarna, de var på restaurang och katten vete vad. men det gjorde att vi hann med att sova vår dagliga skönhetssömn tillsammans alla tre på det där nattrummet vi var tilldelade. Annars vet vi inte hur det hade gått, skönhetssömn är viktigt.

Varje dag var riktigt skön. Kattja larmade på, men henne bryr vi oss inte om, och hon sov jättemycket tillsammans med mig och då är jag nöjd.

Så gick en vecka, och så var det dags för att återupprepa det där med burar och bil. Det är riktigt kul när mattarna börjar fantisera om hörselskydd hehehehe,  Kattja vrålar värst och vi hjälper henne. och så ett tu tre är vi HEMMA, går in i vår lägenhet, frågar var maten finns och slår oss till ro

och HÄR är vi nu.

MVH kattligan

Bröderna Johansson och Kattja.  Hundskrället får vara med på ett hörn också.

Annonser

Om macthilda

Pastor, fotograf, journalist pensionär och kökspolitiker
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Bröderna Johansson har ordet

 1. Inga Johansson skriver:

  Trevlig semester hos M, förstår jag, fast hon inte var hemma. Har också varit på semester tre dagar. Har precis kommit hem igen från vår mc-semester. Det gick att åka där bak med armen i paket. Ha en fortsatt skön sommar.

 2. IngBritt skriver:

  Tack Johanssons för denna mycket roliga skildring av eran semester, har läst och skrattat så tårarna rann. 🙂 🙂
  Axels och Mikkes matte

 3. Inga Torsmark skriver:

  Hej!

  Var lyckliga över att få åka på semester! Jag och mina kompisar får stanna hemma.

  Texas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s