Årets första åskväder

I dag har vi begåvats med ett rejält åskväder här i kommundelen. Det var blixt och knall i ett flera gånger, och åskade däremellan ganska kraftigt. Jag hade glömt hur åskan lät här mellan bergknallarna, men det är en häftig upplevelse kan jag lova.

Det går heller inte att förutse åskan en god stund innan det börjar så som man kunde göra där vi bodde förut och hade vid sikt omkring oss, här är det berg och dalar och man får inga förvarningar rent visuellt, pang på bara.

Det går bra med Kattja hemma nu, hon har snart väsnats färdigt för den här gången, och förhoppningsvis hinner vi till djurkliniken med henne för kastration innan hon går igång för en ny veckas illvrål. Hoppas kan man ju alltid göra, för det är väl tveksamt hur länge man kan behålla hyreskontraktet vid liv när man har en vilt hojtande siamesdam i lägenheten.

Ixus, den ena av bröderna Johansson har ställt upp som kompis och följt med den stackars oroliga kattan överallt. Heder åt honom, han gillar frrrrrruntimrrrrrret.

Vi har också bekantat oss lite med slättenkyrkan, Pastorn har varit och hälsat på oss, han har det som jobb så det var väl inte i rena glädjeyran han kom, men det är en sympatisk kille så han är välkommen åter.

Undrar ibland om jag skall få allting på rätt köl igen efter flyttandet, jag är lite desorienterad i tid och rum. Men hoppas kan man ju alltid. Jag hoppas också på att kunna åka och hälsa på våra vänner systrarna vid klaradals kloster vid något tillfälle, helst nära i tid, nu börjar vi längta efter dom.

Nu skall jag sitta på hela ryggen några timmar, vila är inte heller fel 🙂

Annonser

Om macthilda

Pastor, fotograf, journalist pensionär och kökspolitiker
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Årets första åskväder

  1. sr Inger skriver:

    Kom, kom, kom!
    systrarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s